بررسی جامع و کامل فیلترهای ممبران

در این نوشته در آواب صنعت سعی خواهیم کرد تا به بررسی جامع و کامل فیلترهای ممبران و هر آنچه در این زمینه مورد نیاز است بپردازیم.
تکنولوژی فیلترهای ممبران با بهرهگیری از غشایی پلیمری بوده که بر روی آن سوراخهای بسیار ریز برای تصفیه بهینه آب ورودی به آن تعبیه شده است. از طریق این غشا به صورت بسیار ساده و با کمترین هزینه، امکان تصفیه آب با حذف ذرات معلق، باکتریها، ویروسها، یونها و دیگر آلایندههای موجود در آب میسر میشود.
تعداد این سوراخها و اندازه آنها بسته به نوع فیلتر ممبران متفاوت است که این امر عملکرد متفاوت ممبرانها را توجیه میکند. با استفاده از این تکنولوژی است که آب فیلتر شده برای مصارف مختلف از جمله آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی تولید میشود.
در بررسی جامع و کامل فیلترهای ممبران به انواع فیلترهای ممبران میپردازیم. برخی از فیلترهای ممبران رایج در بازار ایران شامل فیلترهای ذیل میشوند:
-
فیلترهای ممبرانی غشایی که این فیلترها برای تصفیه آب شهری، آبهای سطحی و آبهای صنعتی در ایران مورد استفاده قرار میگیرند.
-
فیلترهای ممبرانی فشاری که این نوع فیلترها برای تصفیه آب شور، آبهای زیرزمینی و آب دریا در ایران استفاده میشوند.
-
فیلترهای ممبرانی نانوفیلتراسیون که این نوع فیلترها برای تصفیه آبهای نیمه شور و آبهای خام در ایران استفاده میشوند.
بهترین فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی کاملاً بستگی به نیازهای شما دارد که به صورت روزانه چقدر استفاده آب خالص داشته باشید. از طرفی شرایط منطقهای که در آن زندگی میکنید هم در این انتخاب تأثیرگذار است و باید در نظر گرفته شود برای انتخاب بهترین فیلتر ممبران باید به عواملی توجه شود.
از عوامل مهم در این رابطه میتوان به موارد ذیل اشاره داشت:
-
کیفیت آب که اگر آب مورد استفاده شما از کیفیت بالایی برخوردار است فیلتر غشایی میتواند مناسب باشد و مورد استفاده قرار گیرد اما اگر آب ورودی دستگاه کیفیت لازم را ندارد شما باید از فیلترهای ممبران از نوع فشاری استفاده کنید.
-
نوع فیلتر که فیلترهایی ساده از نوع غشایی با قیمت کمتری در بازار موجود میباشد، اما عملکرد و کیفیت فیلترهای ممبران از نوع فشاری ساده بسیار بالاتر است. (میتوانید از فیلترهای ممبرانی نانوفیلتراسیون برای تصفیه آب استفاده کنید که کارایی بالایی دارد)
-
میزان ظرفیت تولید آب که بسته به تعداد افراد خانواده و همچنین میزان مصرفی که دارید متفاوت است. به صورت کلی میتوان گفت که فیلترهای ممبرانی که ظرفیت بالایی دارندبه طول معمول نیز هزینههای خرید و نگهداری بالاتری دارند.
-
سطح غشا ممبران و اندازه سوراخهای آن که فیلترهای ممبرانی که سطح غشا وسیعتری به همراه سوراخهای بزرگ دارند، آب را به راحتی و بدون مشکل خاصی عبور میدهند اما از تمامی آلودگیها هم به صورت کامل جلوگیری نمیکنند و به خاطر سوراخهای بزرگ ممکن است برخی آلودگیها عبور کند. بنابر این برای اینکه بتوانید از تمامی آلودگیهای جلوگیری به عمل آورید و تصفیه کامل انجام شود، باید فیلتری با غشای کوچکتر انتخاب شود.
این عوامل همگی در خرید شما و استفاده شما از فیلترهای ممبران بسیار تعیین کننده است.
یکی دیگر از فاکتورهایی که در بررسی جامع و کامل فیلترهای ممبران مطرح میشود، زمان تعویض فیلترهای ممبران است.
زمان تعویض فیلتر ممبران بسته به نوع فیلتر مورد استفاده، کیفیت آب ورودی و همچنین میزان مصرف آب شما دارد. به صورت کلی تعویض فیلترهای ممبران با توجه به شاخصی که مقدار مواد محلول موجود در آب را اندازهگیری میکند سنجیده شده و عملیاتی میشود. به طور معمول زمان تعویض فیلتر میتواند از ۶ ماه تا یکسال متفاوت باشد.
از آنجا که نصب فیلترهای ممبران نیاز به تخصص دارد بهتر است تا این مهم را به فرد متخصص و کارشناسان این امر در شرکتهای تصفیه آب به مانند شرکت آواب صنعت سپرد. ما در آواب صنعت پشتیبان و راهنمای شما در زمینه عرضه، نصب و نگهداری از تجهیزات تصفیه آب هستیم. برای نصب فیلتر ممبران به بسیاری نکات مهم از جمله انتخاب محل نصب مناسب، اتصالات لازم برای خط آب خانگی، اتصالات خروجی و آزمایش و راهاندازی کاملاً توجه میشود.
با بررسی جامع و کامل فیلترهای ممبران به علت خراب شدن این فیلترها را میتوان پی برد. خرابی فیلترهای ممبران به عوامل مهم ذیل بستگی دارد:
-
آلودگی آب: در صورتی که آب ورودی به فیلترها آلوده باشد فیلترها زودتر خراب میشوند.
-
میزان فشار آب: فشار آب باید کاملاً متعادل باشد یعنی نه فشار زیاد باشد و نه اینکه میزان فشار آب کم باشد، در صورتی که فشار آب تنظیم نباشد میتواند باعث خرابی زودتر فیلترها شود.
-
نصب اصولی: در صورتی که فیلتر ممبران به درستی نصب شده باشد میتواند باعث بالا بردن عمر فیلترها شود.
-
نگهداری نامناسب: در صورتی که فیلترهای ممبران را به موقع تعویض نکنید و یا مراقبت صحیحی از آنها نداشته باشبد، میتوانید باعث خرابی آنها شوید.
مطلب بسیار ارزنده و مفیدی بود. سپاس
درود برشما