تصفيه و ضد عفونی پساب و فاضلاب

تصفيه و ضد عفونی پساب و فاضلاب مقدمهای برای حفظ منابع آب است. حياتی ترين ماده ای که بشر به آن نياز دارد یعنی آب، بدون تصفیه شدن و تبدیل به آبی سالم ارزش چندانی پیدا نمیکند.
رشد روزافزون جمعيت و در نتيجه بهره برداری بيش از حد از منابع محدود آبی از يک طرف، آلوده شدن آبها به سبب فعاليتهای گوناگون زيستی، کشاورزی و صنعتی از طرف ديگر همگی دست به دست هم داده و زنگ خطر بحران آب را در سالهای آينده از اکنون به صدا در آورده است.
بدون شک جنگ بعدی در جهان بر سر آب سالم است
حفظ کيفيت فيزيکی، شيميايی و بيولوژيکی منابع آب اولین هدف در فعاليت بسياری از سازمانهايی است که به نحوی با اين منابع آبی سرو کار دارند.
اين مهم (تصفيه و ضد عفونی پساب و فاضلاب) از دو جنبه کلی قابل بررسی است:
-
افزايش کيفيت آبی که بايد به مصارف گوناگون برسد که خود تحت تاثير سه عامل عمده قرار میگیرد:
– افزايش آلاينده ها در منابع طبيعی آب
– آزمايشهای کيفی آب و فاضلاب با دقت بالا
– افزايش سطح استاندارد آب آشاميدنی -
افزايش کيفيت فاضلاب تصفيه شده گوناگون شهری، روستايی، کشاورزی و صنعتی
بسیار واضح است که اهميت اين جنبه زياد بوده و اگر تمام توجه به آن معطوف میشد هيچگاه بشر با بحران کم آبی روبرو نمیشد
از طرف دیگر آب مصرف شده شهری و موارد استفاده آب در صنایع مختلف پسآبی را تولید میکند که با عنوان فاضلاب شناخته میشود.
فاضلاب تصفيه نشده معمولا حاوی ميکروارگانيسمهاي بيماريزای فراوانی بوده که در دستگاه گوارش انسان زندگی میکنند و يا در برخی فضولات و پسآبهای صنعتی موجود میباشند.
فاضلاب شامل برخی مواد مغذی نيز بوده که میتواند سبب تحريک رشد گياهان آبزی شود و ممکن است ترکيبات سمي نيز داشته باشد.
تصفيه آب و فاضلاب شاخهای از مهندسی محيط زيست است که اصول بنيادی رشتههای علوم و مهندسی را در مسائل کنترل آلودگی آب به خدمت گرفته است. با روشهای متفاوت و مختلفی این پسآب و فاضلاب تصفیه میشود.
-
گندزدايی به عنوان یک روش تصفیه آن هم به روش کلر کلر زنی اگر چه بسيار رايج است اما نياز به تجهيزات متعدد و از همه مهمتر نقل و انتقال و کاربرد گاز خطرناک کلر دارد (ايمنی کامل در طراحي سيستمهای ذخيره و نگهداری کلر بايستی به صورت کامل و استاندارد رعايت گردد).
-
گندزدايی به روش ازون یکی دیگر از روشهای تصفیه آب است.
ازون گازی تقريبا بیرنگ، دارای بوی ترش و قدرت اکسيداسيون بالا است. مولکول ازون پايدار نبوده و در نتيجه نمیتوان آن را انبار يا حمل نمود. اين امر باعث میگردد که توليد ازون همواره در محل استفاده صورت پذیرد. بطور کلي دلايل استفاده از گاز ازون به شرح زير است:
– اکسيداسيون جزيی يا کلی مواد محلول در آب
– ته نشينی مواد محلول
– لخته سازی مواد آلی
– ناپايدار ساختن اجسام کلوئيدی
– ضد عفونی و از بين بردن باکتریها، انگلها و قارچها
– بر خلاف کلر و مواد شيميايی ديگر، اکسيداسيون بوسيله ازون، هيچگونه مواد سمی يا مضر در آب بجای نگذاشته و نياز به پالايش و تصفیه مجدد آب ندارد
– منابع توليد ازون گاز ازون بطور طبيعی در زمان رعد و برق يا بوسيله اشعه U.V. Vacuum موجود در نور خورشيد بوجود مي آيد. اما بطور مصنوعی توليد ازون به دو طريق لامپهاي UV ويا تخليه الکتريکی صورت میگيرد. -
گندزدايي به روش پرتو دهی که در ميان روشهای فيزيکی، پرتو دهی از دير باز مورد توجه بوده است.
پرتوهاي مورد استفاده در اين روش به دو دسته پرتو يونيزان ( شامل پرتو ايکس ، گاما ، بتا و آلفا ) و پرتو فرابنفش تقسيم میشوند.
برای راهنمایی و مشاوره در زمینه صنعت تصفیه آب و تجهیزات وابسته آن، به صورت رایگان میتوانید با کارشناسان شرکت آواب صنعت تماس + حاصل نمایید.