مقالات کاربردی

فیلتر ممبران RO

فیلتر ممبران RO

فیلتر ممبران RO چیست و از چه ساختاری تشکیل شده است؟
تصفیه آب و فاضلاب رکن اساسی در بحث حفاظت محیط زیست می‌باشد و یکی از تکنولوژی‌های بسیار موثر و کاربردی که در دهه‌های اخیر در بسیاری از صنایع مطرح شده است، استفاده از فیلترهای ممبران می‌باشد. فیلترهای ممبران با استفاده از تکنولوژی نسبتاً جدید می‌تواند، مواد معلق و ذرات ریز را از آب و فاضلاب جدا کرده و به تصفیه آب صنعتی کمک کند.

ساختار و نحوه عملکرد فیلتر ممبران این‌گونه است که فیلتر ممبران RO یک برش تکنولوژیک در زمینه تصفیه آب به حساب می‌آید که از مواد پلیمری یا فلزات مختلف ساخته شده و دارای حفرات کوچک و منافذ نانومتری است. ممبران توانایی حذف ذرات کوچک، باکتری‌ها، و مواد آلی را دارد و در فرآیندهای تصفیه آب در دستگاه‌های تصفیه‌ آب به کار می‌روند. در فیلترهای ممبران، آب یا فاضلاب به کمک فشار، تفاوت پتانسیل یا ترکیبی از این دو به تصفیه آب منجر می‌شود.

از آنجا که ساختار فیلتر ممبران متفاوت است، آن‌ها را از نظر ساختاری تقسیم بندی کرده‌اند +.

  • ممبران نانو فیلتراسیون: که در این نوع ممبران، ذرات بسیار ریز و مواد معلق در آب و همینطور مواد میکروبی از آب جدا می‌شود. این ممبران به عنوان یک فیلتر دقیق در تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ممبران اولترا فیلتراسیون: اولترافیلتراسیون یک فرآیند جداسازی است که برای حذف ذرات معلق و مواد محلول در مایعات به کار می‌رود. این فرآیند از ممبران‌های نازک با حفرات بسیار کوچک به نام ممبران‌های اولترا فیلتراسیون استفاده می‌کند. این ممبران‌ها از جنس مواد متنوعی مانند پلیمرها، سلولوز، و کربن تشکیل شده‌اند و اندازه حفرات در آنها عمدتاً در محدوده ۱ تا ۱۰۰ نانومتر می‌باشد.

  • میکرو فیلتراسیون: جهت حذف ذرات بزرگتر از ۰/۱ میکرومتر استفاده می‌شوند و در مراحل اولیه تصفیه آب مؤثر هستند.

فیلتر ممبران RO از قسمت‌هایی به شرح ذیل تشکیل شده‌اند:

  • ورودی: این قسمت محل ورود آب به داخل فیلتر ممبران میباشد، آب از این قسمت، بوسیله پمپاژ پمپ و با فشار زیاد وارد فیلتر می‌شود.

  • ماتریس پشتیبان: ممبران دارای یک ماتریس پشتیبان هستند که از مواد متنوعی مانند پلی‌پروپیلن یا سلولز تشکیل شده است.

  • غشای پوشش دهنده: بر روی ماتریس پشتیبان یک لایه نازک از مواد پلیمری به عنوان غشای پوشش دهنده قرار می‌گیرد. این لایه نازک ذرات و مواد معلق در آب را به صورت انتخابی از آب جدا می‌کند.

  • توری‌ها: در ساختار فیلتر ممبران ، اندازه و انتخاب توری ها بسیار مهم است. توری‌ها اندازه مناسبی برای عبور ذرات معین را از خود فراهم می‌کنند.

در کاربرد فیلتر ممبران RO مزایا و معایبی وجود دارند که بر این اساس نسبت به استفاده از آن در دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از فیلترهای ممبران:

  • آب با کیفیت: با استفاده از فیلتر ممبران RO، آبی با کیفیت بالا و خالص تولید می‌شود.

  • کاهش آلودگی: در فیلتر‌های ممبران، حذف مواد آلاینده از آب منجر به کاهش آلودگی‌ها و بهبود کیفیت آب می‌شود.

  • کارایی بالا: این فیلترها به دلیل عدم نیاز به مواد شیمیایی و عملکردی مکانیکی، به کارایی بالایی دست‌ یافته‌اند.

معایب استفاده از فیلترهای ممبران RO:

  • هزینه تولید: فیلترهای ممبران نسبت به روش‌های سنتی تصفیه آب، هزینه تولید بالایی دارند و گران می‌باشند.

  • حساسیت به ذرات معلق: در بعضی از دستگاه‌ها و روش‌های تصفیه آب، حساسیت این فیلترها به ذرات معلق این احتمال را بوجود مي‌آورد که باعث کاهش عملکرد آنها شود.

  • نیاز به نگهداری دقیق: فیلترهای ممبران نیاز به نگهداری به صورت مرتب و همیشگی دارند و در صورت عدم تعویض به موقع، کاهش کارایی را در خروجی دستگاه‌های تصفیه آب خواهیم داشت.

فیلتر ممبران کاربردهای گوناگون دارد، از تصفیه آب و شیرین سازی تا تصفیه فاضلاب صنعتی

با استفاده از فیلترهای ممبران RO به صورت دایمی فرسودگی ممبران پیش می‌آید که نتیجه آن، خرابی و تضعیف عملکرد این فیلتر‌ها و بالطیع دستگاه تصفیه اب است و از این جهت هزینه تولید و نگهداری فیلترهای ممبران زیاد می‌شود.

شرکت آواب صنعت وارد کننده و مونتاژ کننده انواع دستگاه تصفیه آب صنعتی + و نیمه صنعنتی +، ممبران تصفیه آب صنعتی، انواع فیلتر ممبران RO آماده هرگونه پاسخگویی و ارائه مشاوره به شما عزیزان است .

شما می توانید با کارشناسان و متخصصین ما برای دارا بودن راهنمایی و مشاوره تماس بگیرید +

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *